Hraní her pro lidi se zdravotním postižením

Hraní her s myší IntegraMouse Plus

Vývoj myši IntegraMouse vycházel ze zpětné vazby od uživatelů – od mnohých z nich zaznělo přání hrát počítačové hry. IntegraMouse Plus má dva režimy vhodné pro hraní počítačových her: joystick a kurzor.

Uživatel IntegraMouse Plus Robert Croissant vysvětluje, jak s pomocí této myši hraje počítačovou hru GTA4

Hry pro Android

kabel

Na zařízeních na platformě Android (tablety, TV boxy a chytré telefony) je hraní her ještě jednodušší, a to v režimu myši: Stačí koupit USB OTG adaptér (v současné době stojí kolem 100 Kč), propojit adaptér s IntegraMouse Plus a vše připojit do vašeho tabletu nebo telefonu s androidem a můžete hrát. V nastavení v části Jazyk a zadávání si můžete nastavit rychlost kurzoru.

Následující hry pro Android již hráli uživatelé s myší jako vstupním zařízením. Angry BirdsBridge ConstructorBroken Sword Directors CutBubble x SliceCut the RopeDevil's AttorneyDummy DefenseFruit NinjaGreat Big War GameGreedy SpidersJetpack JoyrideMovie CatPlants vs ZombiesPudding MonsterScramble with FriendsSlice IceSong PopTurbo KidsVoodoo WhispererWaking MarsWeird Park: Broken TuneWho Becomes RichWord RiderYesterdayZombie Dash

Pokud znáte jiné hry, které lze takto hrát, kontaktujte nás, abychom mohli seznam doplnit.: E-mail: lifetool@scps.diakonie.cz

Režim joystick

Režim Joystick myši IntegraMouse Plus umožňuje hrát počítačové hry, které lze ovládat standardním dvojitým joystickem Windows (např. hru FLATOUT2). Pohyb náustku je analogický pohybu joysticku. Čím více uživatel tlačí, tím rychleji se kurzor pohybuje. Tlačítkům joysticku 1 a 2 odpovídá natáhnutí vzduchu z náustku do sebe a naopak fouknutí. Aktivovaný režim joysticku poznáte pomocí příslušné modré LED diody.
Proveďte nastavení a kalibraci joysticku individuálně v nastavení příslušného operačního systému – v nabídce nápovědy operačního systému naleznete příslušné informace.
V mnoha hrách je možné konfigurovat tlačítka pro ovládání a nastavit možnosti ovládání. Postupujte podle pokynů pro konkrétní počítačovou hru.

Režim kurzoru

Režim kurzoru umožňuje hrát počítačové hry a používat programy, které lze ovládat kurzorovými tlačítky (šipkami), mezerníkem a klávesou Enter, například Ski Challenge. Pohyb do stran je vyvolán pohybem náustku. Pomocí sání a foukání lze ovládat klávesy mezerníku a Enter. Aktivovaný režim kurzoru je indikován osvětlením příslušné modré LED. Mnoho aplikací, zejména her, lze ukončit stisknutím klávesy ESC. Tato funkce je k dispozici uživatelům systému IntegraMouse Plus prostřednictvím následující kombinace sání/foukání: V rychlém sledu: 3 vteřiny foukání – 2x krátké sání - 1x krátké foukání. Abyste mohli plnohodnotně ovládat klávesnici, např. psát texty, psát e-maily, ... operační systém vašeho počítače obvykle umožňuje zobrazit klávesnici na obrazovce. Samozřejmostí je také řada výkonných klávesnic s dalšími nastaveními. Pracovníci LIFEtool Solutions nebo odborní prodejci vám s IntegraMouse rádi poradí.

Vědecký pracovník Junior Stefan Schürz ze společnosti LIFEtool hraje počítačovou hru na PlayStation 3 pomocí Cronus.

Herní konzole pro zábavu s IntegraMouse Plus

cronus

S přístrojem Cronus Crossover si můžete dokonce vychutnávat hraní her na XBOX360 nebo PS3. Obrázek výše ukazuje, co k tomu potřebujete.
Bohužel neexistuje žádný "kouzelný recept" pro nastavení možností ovládání a přiřazení kláves – zde je třeba se řídit pokyny pro použití hry a pro zařízení Cronus Crossover.

Hraní her prostřednictvím speciálního herního ovladače Xbox adaptive controller

xbox controler 2  xbox controler

Hraní her prostřednictvím jednoho tlačítka

Hraní her očima

tobii game tobii

Další odkazy a tipy

V současné době existují neziskové organizace, které se specializují na přístupnost počítačových her pro osoby se zdravotním postižením. Na jejich webových stránkách a na příslušných fórech naleznete užitečné informace.

USA
the able gamers foundation